24 iunie 2017

Încep vacanțele. Ce să duci cu tine în călătorie.

Se apropie vremea concediilor de vara, cea mai asteptata perioada din an.
Cand iti faci bagajul, ai grija sa nu iti lipseasca o trusa cu medicamente, cat si produse pentru ingrijirea pielii si a tenului.
Iata care sunt cele mai importante produse, pe care trebuie sa le ai cu tine:
1. Medicamente pentru dureri
O durere de cap sau febra pot aparea oricand, de aceea trebuie sa ai la tine medicamente care sa calemeze durerea. Astfel, ai nevoie de analgezice si de antiinflamatoare.
Nu uita sa iti pui in trusa de medicamente si pastile contra raului de masina, contra racelii, dar si


medicamente impotriva indigestiei. Daca stii ca ai probleme, trusa mai poate contine si pastile antialergice, cat si medicamente recomandate in caz de constipatie.
De nelipsit trebuie sa fie si plasturii, care iti vor fi de mare ajutor daca te bat pantofii, mai ales ca in concedii drumetiile lungi sunt aproape nelipsite.
In cazul in care alegi sa iti petreci concediul in strainatate, in zone cu risc epidermiologic, intereseaza-te din timp in ceea ce priveste vaccinurile pe care trebuie sa le faci.
2. Crema de protectie solara
Indiferent ca pleci la mare sau la munte, nu uita sa iei cu tine si o crema care sa iti ofera protectie solara. La plaja trebuie sa o aplici la fiecare doua ore. Nu uita ca produsele de protectie solara sunt ultimele care trebuie aplicate pe piele, astfel incat sa aiba eficienta maxima.
Numai astfel te vei proteja contra arsurilor solare, care pot duce la aparitia cancerului de piele. Factorul de protectie trebuie sa fie minimum 50, pentru a fi eficient, spun reprezentantii Asociatiei Americane de Dermatologie . Lotiunea trebuie aplicata cu 20 de minute inainte sa iesi la plaja.
In cazul in care obisnuiesti sa te dai cu fond de ten in vacanta, alege unul care sa ofere protectie contra razelor ultraviolete.
3. Balsam de buze
Un produs de ingrijire care nu ar trebui sa lipseasca din bagaj este balsamul de buze. Acesta te ajuta sa iti mentii buzele catifelate. Acesta hidrateaza buzele, ajutand pielea sa aiba un aspect sanatos.
4. Apa de gura
Bagajul de vacanta ar trebui sa contina si apa de gura, caci ajuta la prevenirea cariilor. Apa de gura ajuta la eliminarea bacteriilor, vinovate de producerea placii bacteriene. La fel de utila este si ata dentara, pe care o poti folosi dupa fiecare masa.
5. Crema de fata
Tenul are nevoie continua de ingrijire si de hidratatre, de aceea nu uita sa iei cu tine crema de fata, atat pentru zi, cat si pentru noapte. Astfel, nu vei risca sa te intorci din concediu cu pielea aspra, lipsita de stralucire.
La fel de utile sunt si mastile de ingrijire a tenului. Ritualul de ingrijire este foarte important, iar folosirea mastilor de ten te va ajuta sa mentii sanatatea pielii.
6. Ochelarii de soare
Foarte importanti in vacante sunt si ochelarii de soare, pentru ca ofera protectie contra razelor ultraviolete. Acestia trebuie sa aiba filtru de protectie contra radiatiilor de tip A (UVA) i B (UVB).
7. Balsam de par
Nu uita nici de ingrijirea parului atunci cand pleci in concediu. Ia cu tine un balsam, pe care sa il folosesti de fiecare data dupa ce te speli pe cap.

http://www.sfatulmedicului.ro/

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu